Podluží v písni a tanci

Jeden z nejstarších folklorních festivalů se koná první červnový víkend v Tvrdonicích, v nejjižnějším cípu Moravy.

Podluží v písni a tanci

Historie festivalu

V roce 1946, při příležitosti pokládání základního kamene Slovácké chalupy, proběhlo v prostorách dnešního přírodního amfiteátru první Národopisné odpoledne za účasti domácích členů Slováckého Podlužáckého krůžku a skupin z okolí. Od té doby se datuje počátek nádherné tradice pořádání národopisných slavností „Podluží v písni a tanci“.

Za léta konání se měnil obsah, úroveň i doba konání festivalu, až se ustálil na pevném základním scénáři, kdy se v pátek představují dechové hudby, sobotní odpoledne patří dětským souborům. Večer probíhají soutěže ve zpěvu, tanci a o STÁRKA PODLUŽÍ, vystupují regionální cimbálové muziky, sbory a národopisné soubory, ale také hosté festivalu. Neděle je zahájena ráno mší svatou v kostele sv. Mikuláše za účastníky slavností, pokračuje sjížděním přespolních chas na vozech tažených koňmi na náměstí Míru, odpoledne se všichni účinkující zúčastňují slavnostního průvodu a festival vrcholí pořadem dětských i dospělých souborů z Podluží i ostatních regionů celé České republiky, často i ze zahraničí.

Každý programový den je ukončen lidovými veselicemi se zúčastněnými dechovými i cimbálovými muzikami, je zajištěno občerstvení a ochutnávka místních vín, ukázky řemesel a další doprovodné programy.

Vstupné

Vstupenka platná pro všechny 3 dny slavností:  200 Kč

Jednodenní vstupenky:

Pátek
Základní vstupenka:  120 Kč
Zlevněná vstupenka:  80 Kč

Sobota
Základní vstupenka: 120 Kč
Zlevněná vstupenka: 80 Kč
Vstupenka je celodenní – platí pro odpolední i večerní programy.

Neděle
Základní vstupenka: 60 Kč

Předprodej bude zahájen od května 2018 na Obecním úřadě a v Místní knihovně ve Tvrdonicích. Vstupenky bude samozřejmě možné zakupovat i přímo na místě ve dnech konání slavností.

29136641_1002601106557971_4130323331003285790_n

CM Husaři zahrají v neděli 3. června 2018.

Více informací najdete na webových stránkách a Facebooku a také na FB události.

Podrobný program potom najdete ZDE.

Zdroj:

http://slavnosti-tvrdonice.cz/

Příspěvek byl publikován v rubrice Články a aktuality a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.